Därför ska du köpa billig teknik

Framstegen inom teknik går väldigt fort framåt och det finns massor av olika saker att välja mellan. Mobiltillverkare släpper hela tiden nya telefoner, speltillverkare nya spel och det kommer nya grafikkort som är ännu bättre. Det bli lätt rätt dyrt om man ska köpa allt nytt eller till fullpris. Därför vill vi slå ett slag för att köpa bland annat billiga datorer online. En ny dator av senaste modell kan kosta 20.000 kronor utan problem. Väntar du ett år kan du köpa samma dator för nästan halva priset, vilket är en bra anledning att ha lite is i magen.

Men vågar man köpa begagnad elektronik?
Många tänker säkert på tv-apparater från 80-talet och mobiltelefoner från tidigt 00-tal när de tänker på begagnad elektronik. Sånt man hittar på loppis och i secondhand-butiker helt enkelt. När vi pratar om att köpa t ex begagnade mobiler, tänker vi på de 2-3 senaste årens olika mobiler. Alltså nya telefoner som någon kanske tröttnat på. De är inte sällan ungefär lika bra som de som kommit på marknaden senaste veckan. Du behöver alltså inte spendera stora pengar.

Vad ska man köpa för elektronik?
Det beror på vad du behöver, så klart. Men vi tycker att en billig dammsugare kan vara en investering värd att fundera på. Rent och fint hemma utan att du gjort hål i plånboken helt enkelt. Dessutom spelar det ingen roll om din dammsugare är från 2016 eller 2022 så länge den gör vad den ska – håller rent helt enkelt. Passa på att köpa dammsugarpåsar på samma gång och spara en hacka på det också!

Men om elektroniken går sönder?
Det kan så klart hända, men det händer med både ny, gammal, dyr och billig elektronik. Det finns inga garantier för att något ska fungera längre bara för att det är dyrt eller nytt. Därför kan du lika gärna köpa en billig elvisp online som att köpa en dyr i en elektronikbutik i stan. Skulle det vara så att elektroniken går sönder, så kan du faktiskt kontakta en elektriker Tumba och få hjälp. Det är inte helt sällan billigare att laga gammalt än att köpa nytt faktiskt.

Köp antivirusskydd
När du köper ett antivirusskydd så rekommenderar vi Norton 360 Deluxe, det är ett jättebra skydd som hjälper dig att hålla virus och annat borta. Dessutom innehåller den VPN och backup via ett moln. Riktigt bra lösning för de flesta. Skulle du tycka att det var jobbigt att installera så kan du kontakta en it-support som hjälper dig med det. Passa på att be dem göra en felsökning av datorn när du ändå är igång. Då slipper du otrevliga överraskningar längre fram.

Med detta sagt finns det många anledningar att köpa teknik till nedsatta priser och att försöka hitta begagnade lösningar innan du letar efter nytt och dyrt. Spara pengar och på miljön utan att kompromissa på prestandan!