Efter många års naturligt slitage på ditt trägolv från allt möjligt så som skor, möbler som flyttats runt, hund klor, och liknande så kan det behövas en golvslipning. Att slipa golvet kräver oftast några dagars arbete, beroende på hur stort rummet är. Men det är mödan värd med tanke på att golvet ser som nytt ut efteråt.
Hur går en golvslipning till?
Det första man behöver göra innan man gör en golvslipning Stockholm är att tömma rummet på alla möbler, även det som hänger på väggarna. Takbelysning ska helst sitta kvar. Du behöver även ha jordad ström med en säkring som klarar minst 10 ampere. Då är det perfekt att ta el från köket bakom mikrovågsugnen till exempel.
Du borde även dammsuga innan du utför en golvslipning Nacka. Det är så att inte slipmaskinen blir skadad av något som ligger på golvet. Nu är det dags att välja slipmaskin och sandpapper. Rekommenderat är 36-50-80-120 korn för äldre, ojämna golv. 50, 80 eller 120 korn är bra för nyare parkettgolv. Om du inte känner du kan eller vill göra det själv kan du anlita någon annan att göra din golvslipning Stockholm.
Då det kommer damma mycket när du gör en golvslipning lidingö så är det viktigt att använda rätt skyddsutrustning, skyddsglasögon, hörselskydd, damm mask, handskar och knäskydd för att skydda dig från träspån.
Det är även viktigt att kantslipningen går rätt till så att lacken längst golvsockeln får sin lack bortslipad, annars blir din golvslipning Sollentuna inte jämn. När det är klart ska du använda 120 kornigt papper för putsningen. För att sedan avlägsna den absolut sista gamla ytbehandlingen i hörnen använder du en parkett sickel.
Det absolut sista steget är att återigen dammsuga och sen applicera en ytbehandling, det kan vara antingen lack eller hårdvaxolja. Lacken kan vara genomskinlig eller med valfri pigmentering för att slutföra din golvslipning stockholm.