Spara pengar med rätt redovisningsbyrå

Spara pengar med rätt redovisningsbyrå

Om du är en nyföretagare och startat ditt första företag har du många saker att tänka på. En sak som du definitivt bör prioritera är att anställa ett redovisningsteam via en redovisningsbyrå Stockholm.

Ju tidigare du anlitar en revisor och en bokförare, desto bättre kommer du att klara dig från tvister med skatteverket. En revisor kan hjälpa till med allt från att registrera ditt aktiebolag till att deklarera skatter och hantera ekonomiska misstag som kan uppstå.

Att ha en revisor ger också en expertisnivå som kan hjälpa dig att vägleda och förenkla ditt beslutsfattande som företagare när det kommer till investeringar som kräver ett ekonomiskt lån. Revisorerna har erfarenhet av hur bankerna jobbar och vilka förutsättningar du bör kräva utifrån ditt företags ekonomiska situation. Om en revisor är erfaren och slipad så kommer du många gånger spara in pengar mot vad revisor med sin bokföringsbyrå Stockholm fakturerat ditt företag.

Hur skulle det gå till tänker många när de hör detta? Så här fungerar det,

  • Kännedom om skatter och avdrag. Det finns 1000-tals olika avdrag att dra av mot olika typer av verksamheter. Missar du dem så kommer inte skatteverket att ringa till dig för att berätta att du har pengar att hämta hem. En bra redovisningsbyrå har koll på detta och du kommer aldrig behöva tänka på om du har bjudit Svenska statens statskassa på mer än vad du behöver.
  • Mer pengar i den privata plånboken mot mindre skatt – Revisorn kan planera hur mycket lön du ska ta ut för att det ska bli optimalt skattemässigt. Med andra ord att du ska få betala så lite skatt som möjligt. Genom att planera upp hur mycket inkomst du som max ska ta ut för att betala så lite skatt som möjligt kan revisorn istället planera för en aktieutdelning med mindre skatt i slutet på året. En bonus i Januari sitter aldrig fel! Aktieutdelningen kan du till exempel se som ett rejält sparande som du bara kan plocka en gång om året.
  • Tid är pengar – Med en bra bokförare har du alltid din bokföring iordning. Självklart vet du hur en räkning ska betalas och hur en faktura ska skickas, men har du mycket jobb i ditt företag kanske du glömmer att fakturera delar av dina jobb och kanske inte hinner stämma av om fakturorna blivit betalade. Har du din redovisningsbyrå som sköter detta åt dig kommer de alltid skicka fakturor i tid och följa upp dem med betalningspåminnelser, inkasso och kronofogden utan att du behöver lyfta ett finger om det visar sig att kunden inte betalar.
  • Mindre kontroller från skatteverket – Anlitar du en seriös redovisningsbyrå så kommer skatteverket att göra färre kontroller än om du skulle sköta din bokföring själv. Anledningen till detta är att revisorer är ytterst ansvariga för bokslutet när de skrivit på det. Skulle ett bolag bedriva en verksamhet med mycket varningssignaler om fusk med skatten kommer inte en revisor skriva på bokslutet för att hen kan bli av med sin revisor titel och bli medåtalad tillsammans med bolaget om något uppdagas i ditt bokslut stockholm.