Vilken utrustning behöver man för att bli fotograf?

Går man i tankarna att växla upp sin hobby fotografering till att faktiskt tjäna pengar på den genom att jobba som fotograf Stockholm så har man nu kommit till rätt blogg. Här kommer vi gå igenom vilken utrustning man behöver för att just jobba som fotograf.

    1. En bra kamera är ett måste – Mobilkameror i alla ära för att fånga semesterbilder och ta en några bilder på ens barn när dem leker i trädgården. Ska man fotografera professionellt så behöver man dock en bra systemkamera istället för mobillinsen. Anledningen till att man just måste ha en systemkamera är att det finns mycket fler inställningar man kan göra för att lyckas med fotograferingen. Linserna är alltid mycket större och för att få en riktigt bra bild på till exempel en stor byggnad så måste man använda en riktigt bra systemkamera för att fånga detaljerna. Fotar man med mindre kameror som den på mobilen så kan man inte använda bilden om man skulle behöva zooma in på den.
  • Ett bra kamerastativ av bättre märke är också ett måste om man ska jobba som fotograf Täby. Många som börjar med fotografering köper budget prylar till sin utrustning vilket man snart kommer ångra. Ett billigt stativ är nästan omöjligt att ställa in på det sättet som oftast krävs och den svaga konstruktionen som de billiga stativen alltid har kommer röra på sig vid minsta knapptryckning. Köper man ett kvalitativt stativ för några tusenlappar så klarar man sig långt. Många gånger så det enda som skiljer ett ställ som kostar 3000kr och ett som kostar 13000kr bara vikten på stativet, men ska man kunna titulera sig porträttfotograf måste man ha bra utrustning. Ska man bära med sig stativet tillsammans med annan utrustning långa sträckor i fjällen så kan det dock vara ytterst viktigt med lätt utrustning. Dem flesta jobbar dock med att fotografera företag och då kan man släpa sitt tunga ställ några meter utan att bli trött.